Brainstorm over onderwerpen voor Bureau Spotlight

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
12/02/2019
19.30 - 21.30 uur


Bureau Spotlight is een nieuw en ambitieus platform voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley, met als belangrijkste gemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal en Barneveld.

Dit project is bijzondere publiek-private samenwerking tussen BDUmedia, Omroep Ede en Christelijke Hogeschool Ede en wordt in 2019 ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek met een subsidie van ruim 125 duizend euro.

In samenwerking met betrokken burgers, journalisten en creatieve mediamakers werkt Bureau Spotlight vanaf januari 2019 vanuit het centrum van Ede verschillende kort- en langlopende onderzoeksprojecten over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen uit de regio.

De aanpak is positief kritisch en constructief; van het signaleren van misstanden, tot aandacht voor oplossingen. Samenwerking met het publiek in elke stap van het proces, experimenteren met een verdienmodel en het meten van impact zijn kenmerkend voor het project. De missie is om door onderzoeksjournalistiek aantoonbaar bij te dragen aan een gezonde lokale democratie in de regio.

Welke onderwerpen gaat Bureau Spotlight in 2019 onderzoeken? Ons team wil graag met inwoners in gesprek op dinsdagavond 12 februari.

Meld je aan en kom langs! De toegang is uiteraard gratis en de koffie staat klaar.

Locatie:
Omroep Ede (2e etage van Cultura, boven de bieb), Molenstraat 45, Ede.
Indien gesloten: gebruik de rode zijdeur van Omroep Ede aan de Telefoonweg.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.